طالبی نوعی خربزه متعلق به خانواده کدوییان است. پوست کمرنگ آنها دارای یک شبکه توری شکل برجسته است که گوشت نارنجی روشن داخل میوه را پنهان میکند. این نوع خربزه در سراسر جهان محبوب است و به دلیل طعم شیرین و ارزش غذاییاش ارزشمند است.
این میوه منبع خوبی از ویتامینهای A و C، آنتیاکسیدانهایی مانند بتاکاروتن و لوتئین و الکترولیتها است که به بهبود عملکرد سیستم ایمنی، سلامت چشم و آبرسانی بدن کمک میکنند. علاوه بر این، فیبر موجود در آن به هضم غذا کمک میکند و ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی بیماریها کمک کند.
طالبی این میوه تابستانی خوشمزه فواید زیادی برای سلامتی دارد از جمله :
بهبود بینایی: خوردن روزانه طالبی میتواند بینایی شما را بهبود بخشد. ویتامین C، زآگزانتین و کاروتنوئیدهای موجود در طالبی، بینایی را بهبود بخشیده و خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش میدهد.
متعادل کردن مایعات و الکترولیتهای بدن: طالبی سرشار از آب و الکترولیت است. این به حفظ سطح کافی مایعات و الکترولیتها در بدن کمک میکند.
کنترل دیابت: طالبی امتیاز بار گلیسمی پایینی معادل چهار دارد. بار گلیسمی پایین به این معنی است که بدن شما آن را به آرامی هضم میکند و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری میکند. بنابراین، برای افراد مبتلا به دیابت عالی است.
کاهش کم آبی بدن: طالبی ۹۰ درصد آب دارد. محتوای بالای آب ممکن است از کم آبی بدن در طول تابستان جلوگیری کند. بنابراین، خوردن یک کاسه طالبی در تابستان، مایعات از دست رفته را جبران میکند.
تنظیم فشار خون: طالبی سرشار از پتاسیم است. پتاسیم به شل شدن رگهای خونی و کاهش فشار خون کمک میکند.
جلوگیری از یبوست: سطح بالای فیبر غذایی برای تقویت حرکات روده و سلامت گوارش ضروری است. فیبر، مدفوع را حجیم کرده و اجابت مزاج شما را منظم میکند.
تقویت سیستم ایمنی: طالبی سرشار از ترکیباتی به نام فیتونوترینتها است. فیتونوترینتها سیستم ایمنی را تقویت کرده و به مبارزه با بیماریها کمک میکنند. این ترکیبات به آن خواص ضد التهابی میدهند. ویتامین A سیستم ایمنی و تولید گلبولهای سفید خون را تقویت میکند.
کمک به رشد جنین: فولات موجود در طالبی یکی از ضروریترین مواد مغذی در دوران بارداری است، زیرا از نقص لوله عصبی در نوزادان جلوگیری میکند. همچنین به تشکیل گلبولهای قرمز خون در بدن کمک میکند و سلامت کلی مادر و نوزاد را حفظ میکند.
به عنوان یک عامل ضد سرطان قوی عمل میکند: مطالعات نشان دادهاند که فولات نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد. فولات ممکن است در مراحل اولیه سرطان مفید باشد. با این حال، فولات ممکن است در مراحل پایانی سرطان، سلولهای تشکیل دهنده سرطان را تقویت کند. برای کشف پتانسیل ضد سرطانی طالبی، تحقیقات بیشتری لازم است.
تغذیه پوست و به حداقل رساندن ریزش مو: ویتامینهای موجود در طالبی، پوست را تغذیه کرده و از آن در برابر سموم مضر محافظت میکنند. این مواد معدنی و ویتامینها رشد مو را تشویق کرده و همزمان ریزش مو را به حداقل میرسانند.
علاوه بر این، طالبی فواید زیر را نیز دارد:
کاهش پیشرفت آرتروز
کاهش خطر آسم

اثرات آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی
طالبی سرشار از ویتامین A، ویتامین C، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی است که به عنوان آنتیاکسیدان در بدن عمل میکنند. آنتیاکسیدانها با هدف قرار دادن رادیکالهای آزاد، مولکولهایی در بدن که در صورت وجود بیش از حد میتوانند به سلامتی آسیب برسانند، از آسیب سلولی محافظت میکنند.
این میوه به ویژه سرشار از ویتامین C است که از سلولها محافظت کرده و از التهاب جلوگیری میکند. یک فنجان طالبی خرد شده ۵۸.۷ میلیگرم ویتامین C را فراهم میکند که ۶۵٪ از مقدار توصیه شده روزانه برای این ماده مغذی ضروری را پوشش میدهد.
مطالعات نشان میدهد که رژیمهای غذایی سرشار از ویتامین C در برابر بیماریهای ناشی از استرس اکسیداتیو(عدم تعادل بین رادیکالهای آزاد و دفاع آنتیاکسیدانی بدن) محافظت میکنند. استرس اکسیداتیو عامل اصلی شروع و پیشرفت بیماریهای شایع مانند بیماریهای قلبی و برخی سرطانها محسوب میشود.
بررسی اخیر مطالعات گذشته نشان داد که مصرف ویتامین C با کاهش بروز سرطانهای متعدد، از جمله سرطان سینه، سرطان معده، سرطان پانکراس، سرطان ریه و سرطان پروستات مرتبط است.
همچنین نشان داده شده است که افرادی که سطح ویتامین C خون بالاتری دارند، سطح نشانگرهای التهابی مانند پروتئین واکنشی C (CRP) در خونشان پایینتر است.
علاوه بر ویتامین C، طالبی حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی دیگری مانند پلیفنولها مانند اسید گالیک، روتین و رنگدانه گیاهی کوئرستین است.
طالبی همچنین منبع خوبی از فولات است، نوعی ویتامین B که برای تقسیم سلولی و تنظیم هموسیستئین مورد نیاز است.
هموسیستئین یک اسید آمینه است که به طور طبیعی در مقادیر کم در بدن شما یافت میشود. وقتی سطح هموسیستئین خیلی بالا میرود، التهاب و استرس اکسیداتیو میتواند افزایش یابد.
حفظ سطح مطلوب فولات برای محافظت از سلامت قلب ضروری است. این ماده مغذی همچنین نقش مهمی در رشد و نمو جنین در دوران بارداری دارد.
طالبی منبع خوبی از پتاسیم است، ماده معدنی که به تنظیم فشار خون و جلوگیری از بیماری قلبی کمک میکند. علاوه بر مواد مغذی ذکر شده در بالا، طالبی حاوی مقادیر کمی منیزیم، آهن، ویتامین K و ویتامین B6 است

ارزش غذایی طالبی
طالبی سرشار از مواد مغذی مختلف، از جمله ویتامینها و مواد معدنی است و آن را به یک ماده مغذی برای رژیم غذایی شما تبدیل میکند.
تجزیه و تحلیل تغذیهای برای یک وعده ۱ فنجانی طالبی خرد شده:
کالری: ۵۴.۴
پروتئین: ۱.۳۴ گرم
کربوهیدرات: ۱۳.۱ گرم
فیبر: ۱.۴۴ گرم
چربی: کمتر از ۱ گرم
ویتامین آ : ۲۷۰ میکروگرم (میکروگرم)، ۳۰٪ از ارزش روزانه (DV)
ویتامین سی: ۵۸.۷ میلیگرم (میلیگرم)، ۶۵٪ از ارزش روزانه
فولات: ۳۳.۶ میکروگرم، ۸٪ از ارزش روزانه
پتاسیم: ۴۲۷ میلیگرم، ۹٪ از ارزش روزانه
متخصصان مراقبت های بهداشتی می دانند که میوه یک افزودنی بسیار مغذی، خوشمزه و راحت برای هر رژیم غذایی است. با بیش از 2000 نوع میوه در دسترس،کارشناسان ” میوه های پذیرایی کژال ” ( kajal slice fruit ) به طور مستمر فضای سلامت و تندرستی را زیر نظر دارند و زمانی که اطلاعات جدید در دسترس قرار می گیرد، مقالات خود را به روز می کنیم.